آرشیو اسفند ماه 1403

بررسی بیماری‌های نشیمنگاهی و روشهای درمان آنها

من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

قرارداد پیمانکاری ساختمان یک سند ضروری و یکی از رایج‌ترین قراردادهای ساخت و ساز برای مدیریت و کنترل پروژه است که بین کارفرما و پیمانکار پروژه ساختمانی منعقد می‌شود. قرارداد پیمانکاری ساختمان زمانی منعقد می‌شود که کارفرما (شخص حقیقی یا حقوقی) اجرای پروژه ساختمانی خود را به پیمانکار (یا تعدادی از پیمانکاران) واگذار می‌کند. در واقع این قرارداد یک توافق‌نامه رسمی است که در آن کارفرما مسئولیت مدیریت و اجرای پروژه را به پیمانکار محول می‌کند. در این مقاله نکات مهم و ضروری برای تنظیم یک قرارداد پیمانکاری جامع و کامل ارائه می‌شود.

در ادامه با انواع قرارداد پیمانکاری ساختمان آشنا می‌شوید.

  • قرارداد پیمانکاری ساختمان درصدی (پیمان مدیریت)
  • قرارداد پیمانکاری تک نفره (امانی)
  • قرارداد طرح و ساخت (دو عاملی)
  • قرارداد پیمانکاری متعارف (سه عاملی)
  • قرارداد پیمانکاری مدیریتی (چهار عاملی)
  • قرارداد پیمانکاری مقطوع
  • قرارداد پیمانکاری ساختمان دستمزدی

قرارداد مشارکت در ساخت قرارداد پیمانکاری محسوب نمی‌شود، چرا که در این نوع قراردادها سازنده با آوردن سرمایه و تخصص و مالک با آوردن زمین خود در ساخت یک ساختمان شریک می‌شوند. برای مشاهده نمونه قرارداد مشارکت در ساخت می‌‌توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

قرارداد پیمانکاری ساختمان

در این قرارداد که در واقع نوعی توافق قانونی بین کارفرما و پیمانکار است، وظایف و مسئولیت‌های هر دو طرف قرارداد، جزئیات و زمان‌بندی پروژه، مبلغ قرارداد و شرایط پرداخت به طور شفاف ذکر می‌شود. در واقع پیمانکار ساختمان متعهد می‌شود که وظایف خود را طبق زمان‌بندی تعیین شده در قرارداد به پایان برساند و کارفرما هم موظف است هزینه‌های مربوط به پروژه و حقوق و دستمزد پیمانکار را در موعد مشخص پرداخت نماید.

تنظیم دقیق و جامع این قرارداد، حقوق و منافع هر دو طرف را تضمین می‌کند. موضوع قرارداد پیمانکاری می‌تواند از مشاوره و نظارت تا اجرای کامل پروژه یا حتی بازسازی ساختمان متغیر باشد.

وظایف پیمانکار و کارفرما در قرارداد پیمانکاری

  • کارفرما یک شخص حقیقی یا حقوقی است که وظیفه تامین مالی، مدیریت، برنامه ریزی و نظارت بر اجرای صحیح مراحل مختلف پروژه برای رسیدن به اهداف تعیین شده را بر عهده دارد.
  • پیمانکار ساختمان هم فرد یا شرکتی است که با کارفرما قرارداد می‌بندد تا یک پروژه را مطابق با دستورالعمل‌های کارفرما به پایان برساند. پیمانکار ساختمان مسئولیت تامین مصالح و نیروی انسانی،‌ برآورد هزینه‌های پروژه، کنترل ایمنی و کیفیت کار و تحویل پروژه در زمان مقرر را بر عهده دارد.
قرارداد پیمانکاری

انواع قرارداد پیمانکاری ساختمان

در ادامه با انواع قرارداد پیمانکاری ساختمان و تفاوت‌‌های آن‌ها آشنا خواهید شد:

قرارداد پیمانکاری ساختمان درصدی (مدیریت پیمان)

در قرارداد مدیریت پیمان درصدی، شخص یا شرکتی به عنوان مدیر پروژه مسئولیت کامل اجرای پروژه ساختمانی را از ابتدای طراحی تا تحویل نهایی بر عهده می‌گیرد. تفاوت اصلی پیمانکاری درصدی با سایر قراردادهای پیمانکاری، نحوه محاسبه و پرداخت حق‌الزحمه مدیر پیمان است.

قرارداد پیمانکاری درصدی

در این قرارداد دستمزد مدیر پیمان به صورت درصدی توافقی از مجموع هزینه‌های پروژه تعیین می‌شود، بنابراین هر چه هزینه‌های پروژه افزایش یابد، دستمزد مدیر پیمان هم بر اساس درصد توافق شده به همان نسبت افزایش خواهد یافت.

در ادامه نکات مهم در قرارداد پیمان مدیریت درصدی را بررسی می‌کنیم:

  • شفافیت در هزینه‌ها: ضروری است که تمامی هزینه‌های پروژه به صورت شفاف و مستند ثبت و به اطلاع کارفرما برسد.
  • نظارت کارفرما: کارفرما می‌تواند با تعیین ناظر یا مشاور و مدیر مالی، بر عملکرد مدیر پیمان و هزینه‌های پروژه نظارت داشته باشد.
  • تعیین محدوده اختیارات مدیر پیمان: اختیارات و مسئولیت‌های مدیر پیمان باید به طور دقیق در قرارداد مشخص شود.
  • درصد و نحوه پرداخت حق‌الزحمه: درصد، نحوه و زمان‌بندی پرداخت حق‌الزحمه مدیر پیمان باید در قرارداد تعیین شود.
  • محدودیت در عملکرد: در این روش پیمانکار محدودیت و آزادی عمل کمتری دارد (خصوصاً در خرید وسایل و مصالح یا انجام کار)


مشاهده ادامه مقاله انواع قرارداد پیمانکاری
فرآیند بازسازی خانه راهی برای به روز رسانی و بهبود فضای موجود از لحاظ ظاهر و عملکرد است و از تعویض وسایل و رنگ دیوارها تا طراحی مجدد فضا را شامل می‌شود. اما برای بازسازی خانه از کجا شروع کنیم؟ اگر امکان تغییر محل زندگی را نداشته و تصمیم دارید خانه‌تان را بازسازی کنید، مشاوره با یک تیم متخصص شما را در انتخاب بهترین متریال‌ها و اجرای صحیح آن‌ها یاری خواهد کرد.
هر کاری بازسازی خانه نیست!
در حوزه ساخت و ساز کنار مفهوم بازسازی مفاهیمی همچون تعمیر، مرمت، ترمیم، مقاوم‌سازی، نوسازی، بهسازی و بهینه سازی سازه را داریم که هر کدام معنای متفاوتی از بازسازی می‌دهند.
مثلا در فرآیند بازسازی با اعمال تغییرات اساسی و بهبودهای هدفمند، یک ساختمان را برای پاسخگویی به نیازهای جدید، ارتقای عملکرد و افزایش زیبایی آن آماده می‌کنند. اما نوسازی ساختمان یعنی تخریب بنای قدیمی و ساخت یک بنای کاملا جدید در همان محل برای ایجاد فضایی منطبق با نیازها و استانداردهای روز. پیشنهاد می‌کنیم برای درک بیشتر این مفاهیم مقاله تفاوت بازسازی و نوسازی را مطالعه کنید.
بازسازی شامل چه کارهایی است؟
بازسازی شامل مجموعه‌ای از اقدامات برای بهبود و نوسازی فضای داخلی و خارجی ساختمان است که می‌تواند کلی یا جزئی باشد. در بازسازی کلی این اقدامات می‌توانند از تخریب بخش‌های قدیمی و فرسوده شروع شده و تا تغییرات اساسی در ساختار و تاسیسات خانه ادامه پیدا کنند. اما در فرآیند بازسازی‌ جزئی اقداماتی مثل تعویض کفپوش‌ها، نقاشی ساختمان، تعویض کابینت آشپزخانه و کارهایی از این دست انجام می‌شود. حتی گاهی تغییر دکوراسیون داخلی مثل مبل، فرش و پرده حال و هوای خانه را تغییر داده و دیگر نیازی به بازسازی خانه نیست.
برای بازسازی خانه از کجا شروع کنیم؟
به‌طور کلی بازسازی و تعمیرات خانه با توجه به سن ساختمان، مشکلات زیرساختی و سلیقه صاحب ملک متفاوت است. اگر مالک هستید برای بازسازی ساختمان ابتدا باید این موارد را مشخص کنید:

  • تعیین بودجه‌ نهایی
  • تعیین دقیق فضاهایی که به بازسازی نیاز دارند
  • مشاوره و برآورد قیمت کلی
  • تعیین مدت زمانی که می‌توانید برای بازسازی در نظر بگیرید
  • انتخاب تیم مهندسی
مواردی که برای بازسازی منازل شخصی توسط تیم فنی و اجرایی باید در اولویت قرار گیرند:
  • زیرساخت‌های ساختمان باید در اولویت قرار گیرند، مانند تاسیسات، سقف و کف ساختمان
  • کنترل استحکام ساختمان باید حتما در شروع بازسازی انجام شود، مانند بررسی ریزش دیوار، سقف و …
  • شروع بخش‌هایی که نیاز به تخریب گسترده داشته یا زمان‌بر هستند، مانند کندن کفپوش یا تخریب دیوارها
  • کارهایی که نیاز به برش یا کنده‌کاری داشته و باعث شلوغی محیط می‌شوند، مانند نصب کابینت آشپزخانه و کمدها
  • شروع تعمیر آپارتمان